CFE Generalnym Wykonawcą Bulwarów Książęcych we Wrocławiu
BPI Polska podpisało umowę w zakresie generalnego wykonawstwa na budowę Bulwarów Książęcych we Wrocławiu z CFE Polska. Dolnośląska inwestycja jest już czwartym projektem, przy którym belgijski deweloper zdecydował się na współpracę z siostrzana spółką. Bulwary Książęce powstaną przy ul. Księcia Witolda u zbiegu dwóch ramion Odry od strony Mostu Pomorskiego na Kępie Mieszczańskiej. Inwestycja zakłada realizację nowoczesnego kompleksu mieszkaniowego z 352 apartamentami oraz mieszkaniami o podwyższonym standardzie, a także ogólnodostępną promenadą handlową i nowym miejskim placem.
2016-08-09, 11:35

Począwszy od pierwszej inwestycji w Gdańsku, przy współpracy z CFE realizujemy kolejne projekty w Polsce. Ich wyróżnikiem jest jakość i dbałość o najmniejsze szczegóły, w kwestii których nie uznajemy żadnych kompromisów. Powiązania grupowe pozwalają nam na znacznie większą kontrolę każdego elementu wykonawstwa calej inwestycji i w efekcie zachowanie najwyższego standardu mieszkań, które następnie oddajemy do użytku naszym klientom – mówi Maciej Golis, Dyrektor Projektu w BPI Polska odpowiedzialny za realizację inwestycji we Wrocławiu.

Bulwary Książęce zostaną zrealizowane w dwóch etapach, w ramach I powstanie 175 lokali mieszkalnych. Będą to mieszkania o podwyższonym standardzie typu Comfort o wysokości 2,68 m oraz apartamenty Prestige o wysokości 2,82 m. Budynek został zaprojektowany tak, aby maksymalnie wykorzystać walory widokowe wynikające z unikatowego położenia projektu u zbiegu dwóch ramion Odry, w reprezentacyjnym sąsiedztwie Starego Miasta naprzeciwko Archiwów Państwowych. Poza dużymi, drewnianymi oknami każdy lokal będzie posiadał przestronny taras lub wygodny, duży balkon,
a w przypadku mieszkań położonych na I kondygnacji  ogród. Na I kondygnacji znajdzie się również zielone patio ze starannie zaprojektowaną roślinnością oraz strefą zabaw dla dzieci.

Poniżej zabudowy mieszkalnej, na poziomie parteru, znajdzie się z kolei lokale handlowe zaprojektowane w formie ogólnodostępnej promenady handlowej z kawiarniami, restauracjami i sklepikami, którą zwieńczy nowy plac miejski – położony od strony mostu  Pomorskiego.

II etap inwestycji przewiduje powstanie kolejnych 177 mieszkań. Uruchomienie sprzedaży I etapu inwestycji ruszy już jesienią br.