Rusza budowa Bulwarów Książęcych we Wrocławiu!
Rusza budowa Bulwarów Książęcych we Wrocławiu. Pierwsza inwestycja BPI Polska na dolnośląskim rynku nieruchomości powstanie przy ul. Księcia Witolda u zbiegu dwóch ramion Odry od strony Mostu Pomorskiego i zostanie zrealizowana w dwóch etapach. W pierwszym powstanie 175 lokali mieszkalnych o powierzchni od 27 do 128m2. Pełna oferta beligijskiego dewelopera zostanie premierowo zaprezentowana 2 i 3 września podczas targów mieszkań na Stadionie Wrocław przy al. Śląskiej 1.
2016-08-30, 14:04

Inwestycję Bulwary Książęce tworzy nowoczesny kompleks składający się z wydzielonej części mieszkalnej, a także ogólnodostępnych przestrzeni publicznych.

8-piętrowy budynek mieszkalny został zaprojektowany tak, aby maksymalnie wykorzystać walory widokowe wynikające z unikatowego położenia projektu u zbiegu dwóch ramion rzeki,
w reprezentacyjnym sąsiedztwie Starego Miasta naprzeciwko Archiwów Państwowych. Poza dużymi, drewnianymi oknami każdy lokal będzie posiadał przestronny taras lub wygodny, duży balkon,
a w przypadku mieszkań położonych na najniższej kondygnacji  ogród.

Wychodząc naprzeciw różnorodnym oczekiwaniom klientów w kompleksie znajdą się mieszkania
o podwyższonym standardzie typu Comfort o wysokości 2,68 m oraz apartamenty Prestige
o wysokości 2,82 m. Wszystkie o zróżnicowanych powierzchniach i układach z możliwością zmiany aranżacji i wykończenia „pod klucz”. W ofercie znajdą się zarówno małe mieszkania, jak i przestronne apartamenty o metrażu od 27 do 128m2
– zdradza Maciej Golis, Dyrektor Projektu w BPI Polska odpowiedzialny za realizację inwestycji we Wrocławiu.

Na I kondygnacji znajdzie się również zielone patio ze starannie zaprojektowaną roślinnością oraz strefą zabaw dla dzieci.

Poniżej zabudowy mieszkalnej, na poziomie parteru, znajdą się z kolei lokale usługowe zaprojektowane w formie pieszego pasażu – tzw. ulicy handlowej z kawiarniami, restauracjami i sklepikami, który zwieńczy nowy plac miejski  położony od strony Mostu  Pomorskiego. Do dyspozycji zarówno mieszkańców jak i osób odwiedzających pasaż będą oddzielone od siebie miejsca postojowe usytuowane w dwóch podziemnych kondygnacjach.

Architektami inwestycji są Rafał Langowski  i Jocelyn Fillard z pracowni SUD Architekt Polska, twórcy m.in. przebudowy Manufaktury w Łodzi.  Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów ich projektu jest fasada, w wykończeniu której zostaną  zastosowane  włoskie panele ceramiczne zmieniające swój wygląd w zależności od natężenia światła, koloru nieba i ruchu przepływającej obok Odry.

Każda nasza inwestycja to całościowo przemyślany projekt. Wierzymy w odpowiedzialność społeczną biznesu i hołdujemy zasadom zrównoważonego rozwoju.  Budujemy tak, aby nasze inwestycje spełniały konkretne oczekiwania klientów i miały pozytywny wpływ tak na środowisko jak i sąsiedztwo.  Jesteśmy zwolennikami masterplanningu, planując inwestycje, staramy się wychodzić poza mury budynków, dbając o przyjazne zagospodarowanie terenów wokół naszych inwestycji i wartościowe części wspólne.  Tak też jest w przypadku Bulwarów Książęcych, których budowa właśnie rusza – mówi Maciej Golis.

Sprzedaż mieszkań w inwestycji rozpocznie się we wrześniu br.  Planowany termin zakończenia realizacji I etapu Bulwarów Książęcych, w ramach którego powstanie 175 mieszkań i apartamentów,  to czerwiec 2018 roku. Z pełną ofertą dewelopera będzie można zapoznać się już 2 i 3 września podczas targów mieszkań na Stadionie Wrocław przy al. Śląskiej 1.

Pytania dot. dostępnych mieszkań można składać również przez stronę http://www.bulwaryksiazece.pl/.